Το όνειρο ανήλικων κοριτσιών να κάνουν καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ εκμεταλλεύτηκε ένας 51 ετών άνδρας, ο οποίος προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του να «ποζάρουν» γυμνά ή ημίγυμνα μπροστά στον φωτογραφικό του φακό ή την κάμερα, προωθώντας στη συνέχεια το υλικό που τραβούσε σε ιστοσελίδα (-)γραφικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» πέρσι τον Οκτώβριο, ύστερα από καταγγελίες που έκαναν δύο ανήλικα κορίτσια αλλά και τέσσερις ενήλικες γυναίκες. Ο δράστης είχε ταυτοποιηθεί τότε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Τελικά, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει το αδίκημα της (-)γραφίας ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, πράξη που συνδέεται με τρεις περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών, που φαίνεται ότι έπεσαν στα «δίχτυα» του το 3μηνο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2013.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι «ψάρευε» τα ανήλικα θύματά του κυρίως μέσω του Διαδικτύου, είτε σε chat-rooms είτε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και υποσχόταν στις έφηβες κοπέλες καριέρα στο μόντελινγκ, μεγάλη ζωή και πολλά χρήματα. Έτσι, έπειθε τα κορίτσια να τον επισκεφθούν σε ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων που μίσθωνε, όπου τα φωτογράφιζε και τα βιντεοσκοπούσε.

Το επίμαχο υλικό το προωθούσε -έναντι αμοιβής- σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου «ανέβαινε».

Ανάλογη επιχειρηματολογία φέρεται ότι επιστράτευε και στις περιπτώσεις των ενήλικων γυναικών.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη «μπίζνα» αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη 10ετία 2003-2013, ο συλληφθείς απέκτησε από την παραγωγή και δημοσίευση του «ροζ» φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού χρηματικό ποσό ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, το οποίο φέρεται ότι διαχειρίστηκε.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος, που κατά πληροφορίες εργαζόταν παλιότερα ως εργολάβος οικοδομών, ζητούσε από τις κοπέλες, και προκειμένου να γίνει πιστευτός, δημόσια έγγραφα με στοιχεία ταυτότητάς τους, ώστε να υπογράψουν τα υποτιθέμενα συμβόλαια με τις δήθεν συνεργαζόμενες εταιρείες. Εξάλλου, παρουσίαζε, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδώς ως συνεργάτες του, διάφορα πρόσωπα, τα οποία ήταν ψεύτικα.

Σε έρευνα που είχε γίνει στο μισθωμένο διαμέρισμά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, οπτικοακουστικοί δίσκοι, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και κάρτες μνήμης με υλικό (-)γραφίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις