Με μια ανακοίνωση-καταπέλτη η Μαριάννα Λάτση καταγγέλει τον Πάρι Κουκουλόπουλο ότι ψεύδεται για την φημολογούμενη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα και την Γιάννα Αγγελοπούλου και κάνει λόγο για βαρύτατη προσβολή.

Η κ. Λάτση μιλά για ανεύθυνη ισοπέδωση των πάντων στο βωμό της πολιτικής διαμάχης και τονίζει ότι οι χαμένοι αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, είναι ο ελληνικός λαός και η υγιής επιχειρηματικότητα.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυρίας Λάτση:

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμακούμενη αναπαραγωγή παντελώς ανυπόστατων και, ενίοτε, σκοπίμως κατασκευασμένων «ειδήσεων», όπως αυτή περί δήθεν συνάντησής μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, μαζί με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, σε ιδιωτικό club του Κολωνακίου.

Η «είδηση» είχε εξ αρχής διαψευστεί κατηγορηματικά.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και οργή, ως εκ τούτου, η χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Π. Κουκουλόπουλου, ο οποίος εκτός ότι παρασύρθηκε σε ψεύδη ενώπιον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διατύπωσε, με κάκιστης ποιότητας χιούμορ, τον αήθη υπαινιγμό ότι τόσο εγώ όσο και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αποτελούμε μέρος της διαπλοκής αυτής της χώρας.

Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή που η ηθική, η αξιοπρέπεια και η πορεία μου δεν θα μου επέτρεπαν να αφήσω αναπάντητη.

Πολύ περισσότερο καθώς με λύπη διαπιστώνω ότι η τακτική της σιωπής, στα όσα τόσο αδίκως αναφέρονται και γράφονται τελευταίως, τείνει να παρερμηνεύεται ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διολίσθηση του τόπου στην επικίνδυνη ατραπό της ανεύθυνης ισοπέδωσης των πάντων στο βωμό της πολιτικής διαμάχης.

Δυστυχώς, οι χαμένοι αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, είναι ο ελληνικός λαός και η υγιής επιχειρηματικότητα, που σέβεται τους νόμους, πιστεύει στις δυνάμεις του τόπου και επενδύει στο μέλλον του.

Ο κ. Κουκουλόπουλος, οι «φωτογράφοι» και οι πληροφοριοδότες του, είναι υπόλογοι των λόγων και πράξεων τους».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε από δημοσίευση ιστοσελίδας, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει συνάντηση Τσίπρα και με τις κυρίες Λάτση και Αγγελοπούλου. Ακολούθησε επίσημη διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ. (Αναλυτικά)


https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2014/12/08/Koukoulopoulos_er32.jpg

Η απάντηση Κουκουλόπουλου

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αντί άλλης απάντησης παραθέτω όσα είπα σήμερα στις 8.30 το πρωί στη ΝΕΡΙΤ δηλαδή πολύ πριν την ανακοίνωση της κας Λάτση.

Τα περί «φωτογράφων», «πληροφοριοδοτών», «ποιότητας χιούμορ», «διαπλοκής» και άλλα συναφή τα αντιπαρέρχομαι αλλά δεν τα ανταποδίδω γιατί πολύ απλά δε γνωρίζω την κα Λάτση ούτε τη συνάντησα ποτέ.

Απλώς ενημερώνω ότι δεν με αφορούν και έχω αποδείξεις επ’ αυτού μετά από 25 χρόνια δημόσιας παρουσίας για την οποία και διαρκώς κρίνομαι από τους πολίτες».

Ακολουθεί απόσπασμα της σημερινής συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κουκουλόπουλε θέλω να μείνουμε λίγο στη χθεσινή σας παρέμβαση, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις φωτογραφίες στο Salon de Bricolage έχετε κάτι να προσθέσετε;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, ότι είχα να πω το είπα στο βήμα της Βουλής

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε δηλαδή, ότι υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες και έχουν αποτυπώσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θυμίστε λίγο γιατί ίσως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς ειπώθηκε εχθές στη Βουλή.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
: Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει τα πρακτικά της Βουλής, είπα κάτι πολύ συγκεκριμένα πολύ σοβαρά και χωρίς υπαινιγμούς ούτε για πρόσωπα ούτε για οτιδήποτε άλλο ούτε και με άρωμα απειλής ούτε οτιδήποτε άλλο. Είπα πολύ καθαρά στους συναδέλφους μου αυτά που γνωρίζω με την επισημότητα που έχει το βήμα της Βουλής και είπα στη Βουλή ότι θα ξαναμιλήσω εάν κι εφόσον χρειαστεί ή γνωρίζω περισσότερο κάτι περισσότερο. Ήμουνα πάρα πολύ καθαρός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Αναφερθήκατε κ. Κουκουλόπουλε και θέλω πραγματικά να σας ρωτήσω γιατί έπρεπε να το κάνετε αυτό από τη Βουλή; Σε αυτό το δημοσίευμα που βγήκε ότι ο κ. Τσίπρας ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης..

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
: Δε βγήκε κανένα δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
: Συναντήθηκε προ ημερών με δύο κυρίες, την κα Αγγελοπούλου και την κα Λάτση σε ένα κολονακιώτικο στέκι που το είπε με πολλή προφορά ο συνάδελφός μου και ο διπλανός μου από δω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Μα έτσι λέγεται Salon de Bricolage.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Ναι αυτό λέω.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Δε μίλησα για κανένα όνομα καμιάς κυρίας εγώ, εγώ είπα για τα χειροφιλήματα και τα Λονδίνα, γιατί έγινε μια αναφορά στη διαπλοκή και αναρωτήθηκα αν είναι απεμπλοκή και είπα αν μάλιστα για κάποια από αυτά όπως για το Λονδίνο ότι στην αρχή υπήρξε άρνηση και μετά παραδοχή..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
: Κύριε Υπουργέ, αναφερθήκατε όμως στο σαλόνι.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
: Εάν υπάρχουν φωτογραφίες για τέτοιου τύπου συναντήσεις, τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει ένας διάλογος μέσα στη Βουλή που διεξάγεται με απόλυτη αξιοπρέπεια και ευπρέπεια- ούτε κανένα όνομα λέω και ούτε είπα, εάν χρειαστεί ότι γνωρίζω θα το πω στη Βουλή και πουθενά αλλού. Λοιπόν ξέρετε καλά ότι εδώ ήρθα όχι γιατί είπα κάτι χθες στη Βουλή, είχαμε κλείσει τις εμφανίσεις όλοι μας ήδη από την Πέμπτη Παρασκευή.