Ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και ο Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον «Παραπολιτικά» είπαν πως, αν κρίνουν ότι η κατάσταση απαιτεί αλλαγή στάσης, θα ψηφίσουν «ναι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε ότι στη Βουλή υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί της που προσπαθούν να την πείσουν να αλλάξει στάση με τη συζήτηση και όταν ρωτήθηκε για θέμα «κουμπαρά» είπε: «Δεν υπάρχει για εμένα κουμπαράς, σε καμιά περίπτωση».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σε ποια περίπτωση θα άλλαζε στάση, σημείωσε:

«Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου, αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου».

Πρόσθεσε: «Εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω Πρόεδρο, αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Ωστόσο, εγώ είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες -και μετ’ επιτάσεως το λέω- να μην ψηφίσω Πρόεδρο».

Αναφερόμενη στις πιέσεις που δέχεται, είπε: «Δεν θα με πείσουν αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις που επιδιώκονται. Δεν αφήνω κανένα παράθυρο ανοικτό, αλλά επειδή είμαι ειλικρινής σας λέω την καθαρή μου σκέψη. Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς».

Λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, δήλωσε:

«Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στην συνεδρίαση της ΚΟ ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω, όμως, τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ.

Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει “όχι”. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου».


Την απόφαση τους να μην ψηφίσουν ΠτΔ σε καμία από τις τρεις ψηφοφορίες επαναβεβαίωσαν σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, οι βουλευτές Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις