“Αν κάποιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ψηφίσει θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι αυτονόητο πως δεν θα τον θωρήσω ούτε αποστάτη, ούτε αργυρώνητο” δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Βήμα FM.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κ. Κουβέλης είχε αναφέρει πως οι δέκα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, είναι δεσμευμένοι στις αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Επίσης, σε ερώτηση για το η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πάντως διευκρίνισε πως την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, καθώς – όπως αναφέρεται – ορισμένοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις δηλώσεις του – ο κ. Κουβέλης είπε:

“Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας.

Για τα περί «αποστασίας» όσων βουλευτών ψηφίσουν για Πρόεδρο

Μακριά από μένα, οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρωνήτων και όλα τα σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι βουλευτές και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται «κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής» και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά. Είναι προφανές ότι (εάν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο) δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη, αργυρώνητο και τα σχετικά”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις