Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συγγενούς τους, κατηγορούνται πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη, στα Σαγαίικα της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου, στα Λεχαινά Ηλείας, ο γιος, 41 ετών, πυροβόλησε, για λόγους που διερευνώνται, με το κυνηγετικό όπλο του 87χρονου πατέρα του, έναν, επίσης, 41χρονο συγγενή τους, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί εντόπισαν πατέρα και γιο στο σπίτι τους στα Λεχαινά.

Οι δράστες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ο 87χρονος, βγαίνοντας από το σπίτι, έδωσε το όπλο του στον γιο του, προτρέποντας τον να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έφυγαν από το σπίτι των δύο ανδρών, αλλά το επιτηρούσαν από κοντινή απόσταση.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 16/12, πατέρας και γιος επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κινήθηκαν την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, με κατεύθυνση προς την Πάτρα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο των δύο δραστών, και έπειτα από καταδίωξη κατάφεραν να τους συλλάβουν με τη βοήθεια αστυνομικών από την Αχαΐα, στην περιοχή Σαγαίικα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο οπλισμένο με δύο φυσίγγια, εννέα φυσίγγια, ένα κάλυκα, και έξι ναρκωτικά δισκία.

Σε βάρος πατέρα και γιου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.