"Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε"

"Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε"
"Εκτιμώ ότι πρόκειται για μία σοβαρή καταγγελία, αλλά δεν θα κάνω άλλες δηλώσεις για το θέμα πριν δω τα στοιχεία που θα κατατεθούν" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τις καταγγελίες εκ μέρους των ΑΝΕΛ, σε επίσκεψή του στην Περιφέρεια Αττικής.

"Από τα στοιχεία που θα κατατεθούν θα φανεί πόσο σοβαρή είναι η καταγγελία και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει πως ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός" ανέφερε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν δρόμο "μεθοδεύσεων και πιέσεων" και ότι "επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος" καθώς "ενώ δεν υπάρχει κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία, ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει ότι έχει 'μαξιλαράκια' και ότι θα βρει τους 180 βουλευτές". "Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από το βούρκο" σημείωσε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις άλλες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως "θα περάσουμε δύσκολες στιγμές" αλλά "με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολίτη που χειμάζεται θα τα καταφέρουμε".

"Αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε" κατέληξε.