Να ανακαλέσουν τους χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως είπε, που απέδωσαν τόσο στον ίδιο όσο και στον Θ. Παραστατίδη ζήτησε, από τους συναδέλφους του βουλευτές Σπ. Λυκούδη και Χρ. Αηδόνη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο κ. Βουδούρης, από το βήμα της Ολομέλειας, υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκαν και διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις που έκαναν από κοινού με τον κ. Παραστατίδη, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την υπόθεση Χαϊκάλη.

Ακόμη, υποστήριξε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης εξυπηρετεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης και μπαίνει σφήνα στην πολιτική συμμαχιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χρ. Αηδόνη, που απάντηση στον κ. Βουδούρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν μιλά ο συνάδελφος οφείλει πρώτα να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Και η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».

Επιτροπή Δεοντολογίας

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η ακρόαση του Θεόδωρου Παραστατίδη ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία είχε κληθεί μετά την κοινή δήλωση με το συνάδελφό του Οδυσσέα Βουδούρη, για τους βουλευτές που θα άλλαζαν στάση, σε σχέση με τον προϋπολογισμό, κατά τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Προσερχόμενος στην Επιτροπή, παραδέχθηκε όσον αφορά στην αρχική δήλωση ότι υπήρξε “ατυχής διατύπωση“.

«Δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν συνάδελφο τι θα κάνει» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε κακή ερμηνεία.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Γλέζου, ανέφερε ότι τον σέβεταικαι δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις, ενώ πρόσθεσε: «Δεν έχω ζητήσει από κανέναν να με βάλει σε ψηφοδέλτιο».

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε ότι υπήρξε μια ατυχής διατύπωση που στη συνέχεια, παρερμηνεύτηκε από τα ΜΜΕ.

Ο κ. Βουδούρης επανέλαβε στην επιτροπή ότι υπήρξε λανθασμένη ερμηνεία της θέσης των δύο βουλευτών και παραδέχθηκε ότι στο κείμενο συμπεριελήφθη μια ατυχής διατύπωση.

«Διευκρινίσαμε ότι δεν υπαινισσόμεθα καμία κατηγορία για συναδέλφους μας βουλευτές» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις