Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ με ψήφους της Χ.Α.

Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ με ψήφους της Χ.Α.
"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής", δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη Χρυσή Αυγή.

"Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας", ήταν η πρώτη κυβερνητική αντίδραση, εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου.

Νωρίτερα, η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει πως οι βουλευτές της δεν θα δώσουν στήριξη στον κ. Δήμα, κάνοντας λόγο για "σενάρια στα όρια της γελοιότητας".

Την ίδια ημέρα, βουλευτές της ΝΔ απέρριψαν το ενδεχόμενο, με την Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα να προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που ο κ. Δήμας στηριχθεί από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, "πολλοί" γαλάζιοι βουλευτές θα δηλώσουν "παρών", όπως ανέφερε.

Αρνητικοί εμφανίστηκαν επίσης Κ. Μητσοτάκης και Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Απόσπασμα από τις τοποθετήσειςΤο σενάριο "άνοιξαν" τα Νέα, σημειώνοντας πως οι χρυσαυγίτες βουλευτές θα μπορούσαν να γίνουν "ρυθμιστές" της προεδρικής εκλογής.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Η προεδρική εκλογή όμηρος της Χρυσής Αυγής", κάνοντας λόγο για "σενάριο- εφιάλτη" και για "πολιτικό παιχνίδι" που θα μπορούσε να παίξει η Χρυσή Αυγή "για να στιγματίσει την κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας".

Το σενάριο ανακινείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις θετικές ψήφους των κ. Μπούκουρα και Αλεξόπουλου στον Σταύρο Δήμα, οι οποίοι παραμένουν κατηγορούμενοι για την εγκληματική δράση της Χ.Α., όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές.


Τι απαντά ο Μιχαλολιάκος

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, δήλωση με την οποία έλεγε ότι δεν θα αποδεχτεί το αξίωμα του Πρόεδρου εάν εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής", αναφέρει ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος.

"Μου κάνει πραγματικά κατάπληξη πως είναι δυνατόν να φαντάστηκε ο υπουργός της κυβερνήσεως Παπαδήμου, Σταύρος Δήμας, μιας κυβερνήσεως η οποία εξόντωσε με το περίφημο PSI τους Έλληνες συνταξιούχους και μικροομολογιούχους, ότι θα ήταν δυνατόν να τον ψηφίσουν οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Ας μην αγωνιά λοιπόν… δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτως ή άλλως, αλλά σίγουρα δεν θα εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής", σημειώνει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χ.Α. νωρίτερα αναφέρεται:

"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας"..

"Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας".