Την εμφάνιση του στην Αττική έκανε και πάλι το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να ανάψουν το τζάκι τους τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Οι καιρικές συνθήκες, ειδικά το βράδυ με το κρύο και την άπνοια, ενισχύουν τη συσσώρευση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία εμφανίζεται ως ένα μεγάλο ομιχλώδες πέπλο που καλύπτει το λεκανοπέδιο.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής, τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν το όριο συναγερμού, καθώς καταγράφηκαν συγκεντρώσεις της τάξης των 100 μικρογραμμαρίων/ κυβικό μέτρο.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας έχει εδώ και μέρες απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν την άσκοπη χρήση τζακιών

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνουν, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

“Χαμένη” στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη…

Πυκνή ομίχλη κάλυψε από νωρίς το πρωί την πόλη της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Συγκεκριμένα, δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν δρομολόγια από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωσή τους στον αερολιμένα “Μακεδονία”.

Επίσης καθυστέρηση σημειώνεται στις πτήσεις Θεσσαλονίκη – Λήμνος, Θεσσαλονίκη – Μόσχα και Θεσσαλονίκη – Ρόστοφ και δεν έχουν προσγειωθεί αεροσκάφη που αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις