Κοινή κάθοδο στις εκλογές και μετά συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της ηγεσίας, ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος για ανακοινώσεις του νέου κόμματος. Τον “χορό” άνοιξε ο Κ. Σκανδαλίδης.

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που ελήφθη τις τελευταίες ώρες, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Είμαστε τώρα μπροστά σε εκλογές. Υπάρχει υποχρέωση σε όλους μας, παρ΄όλες τις πικρίες, τα προβλήματα ή και τη διαφορετικότητα εν μέρει των απόψεων μας, να είμαστε μαζί και να μην διασπαστούμε”, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου άκουσε τους βουλευτές και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

“Η ενότητα για εμάς είναι επιβεβλημένη. Δώσαμε την ικμάδα των δυνάμεων μας, τέσσερα χρόνια, πέντε χρόνια. Προπηλακιζόμενοι. Με όλες τις δυσκολίες πάνω στις πλάτες μας. Για δύο χρόνια ολόκληρα μόνοι μας, χωρίς να μπαίνει κανένας κάτω από τη μπάρα. Μετά με άλλες πολιτικές δυνάμεις”, πρόσθεσε.

“Η συζήτηση ήταν ειλικρινής ήταν πρωτοβουλία των τελευταίων ωρών. Ενότητα, κοινή παρουσία στις εκλογές, κοινά επιχειρήματα και μετά από τις εκλογές συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά από την ηγεσία μέχρι τις θέσεις, ήταν αυτό που ζήτησαν οι βουλευτές”, κατέληξε.

Έκκληση Σκανδαλίδη

Ανοιχτή επιστολή -έκκληση απηύθυνε στον Γιώργο Παπανδρέου και ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέροντας πως “δεν πρέπει να σε τυφλώσει καμία σκοπιμότητα της στιγμής, (..), δεν σου αξίζει αντί τη δικαίωση που σου οφείλει η ιστορία να εισπράξεις την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της”.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή του κ. Σκανδαλίδη:

Αγαπητέ Γιώργο,

Σου μιλώ με την αγωνία ενός ανθρώπου που πάντοτε προσπαθούσε να ενώνει τα διεστώτα στην παράταξή μας.
Οι ηγεσίες υπάρχουν για να υπηρετούν την παράταξη, και η παράταξη για να υπηρετεί το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Η παράταξη σε ανέδειξε και σε μετέτρεψε από φορέα ενός ιστορικού ονόματος σε ηγέτη της. Και εσύ στην κρίσιμη στιγμή σήκωσες ιστορικά ένα βάρος δυσβάστακτο χωρίς να λυγίσεις.

Αυτό οφείλει να σου το αναγνωρίσει η ιστορία.

Επειδή, όμως, “τα έσχατα τιμούν τα πρώτα” δεν πρέπει να σε τυφλώσει καμία σκοπιμότητα της στιγμής. Δεν σου αξίζει αντί τη δικαίωση που σου οφείλει η ιστορία να εισπράξεις την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της.

Κώστας Σκανδαλίδης”.

Πάντως δημοσίευμα των Νέων, αναφέρει πως η ίδρυση του νέου κόμματος βρίσκεται στην τελική ευθεία και ότι στην ονομασία θα περιέχονται οι λέξεις λέξεις “Κίνημα” και “Αλλαγή“, ενώ ήδη – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – έχουν παραγγείλει λογότυπα. Ενεργή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια φέρεται να έχει ο Δημήτρης Ρέππας.

Ραγκούσης

“Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007. Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012”, δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Βήμα» ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Και πρόσθεσε: “Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές”.Πάγκαλος

“Υπάρχουν σοβαρές κινήσεις για να βρεθεί μια μεθόδευση συνεννόησης. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δει και τους δύο (σ.σ: Παπανδρέου, Βενιζέλο), και μια πρόταση – που εγώ βρίσκω λογική – είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς, υπό τον κ. Βενιζέλο, του ΠΑΣΟΚ, σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλει- και να υπάρχει συνένωση και να μετάσχουν και όλα τα στελέχη του στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. Και όλη η προσπάθεια, η προεκλογική εκστρατεία, η επικύρωση των συνδυασμών, τα οικονομικά, να επιτηρούνται από μια “τρόικα”, όπου θα είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και κάποιος τρίτος”, δήλωσε στο “Βήμα FM” ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις