Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουρίου καθιστά σαφή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, καθηγητής Γιάννης Πανούσης, εξαπολύοντας πυρά κατά του Φώτη Κουβέλη για την απόφαση να μην υπάρξει κοινή εκλογική κάθοδος με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο μια “κυβερνώσα Αριστερά”.

“Η δική μου στάση είναι δηλωμένη εδώ και ενάμιση χρόνο και βέβαια ενισχύθηκε και με τα τελευταία γεγονότα. Είμαι δάσκαλος, δεν είμαι πολιτικός” αναφέρει.

“Οπότε σε οποιαδήποτε μορφή δεν κατεβαίνω, είτε αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να κατέβει μόνη της, είτε αν είχε συνεργαστεί – συγχωνευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα γινόταν, εγώ θα είχα αποσυρθεί” σημειώνει.

Ο βουλευτής εμφανίζεται έντονα επικριτικός προς την ηγεσία του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι “δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και πού βρίσκεται”.

“Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας Αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό, που θα διαμορφωθεί” σημειώνει.

“Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί […]. Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του «παρ’ ολίγον», παρ’ ολίγον κυβερνητικό, παρ’ ολίγον συγκυβερνητικό με την Αριστερά, παρ’ ολίγον ΠτΔ, όλα παρ’ ολίγον είναι”, προσθέτει.

Ο ίδιος σημειώνει πώς διάβασε μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, η οποία -όπως τονίζει- τον άφησε εμβρόντητο.

“Να καταπιούν τη γλώσσα τους -λέει- όσοι πίστευαν ότι καταψηφίσαμε τον ΠτΔ για να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, τίθεται το ερώτημα, γιατί τον καταψηφίσαμε; Διότι αν τον καταψηφίσαμε για να πάμε σε εκλογές, ξέροντας ότι έχουμε 0,4%, δεν καταλαβαίνω ποια ήταν η πολιτική λογική. Αν είχαμε 10 βουλευτές, οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αγώνα μέσα στη Βουλή για διάφορα σημεία και τους αναλώσαμε μέσα από αυτή την ψηφοφορία, πάλι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η πολιτική λογική. Άρα, αυτό το κόμμα ή αυτή η ηγεσία δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και που βρίσκεται” διευκρινίζει.

Πηγή: ΑΜΠΕ