Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η χρονιά αρχίζει έντονα, όμως θα ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση, δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την μοίρα της.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την παρουσία στην συγκέντρωση του πρώην υπουργού Σταύρου Μπένου κι εξέφρασε την χαρά του γιατί όπως είπε, είναι παρούσες όλες οι γενιές της παράταξης.

Υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν επέλεγε το δύσκολο δρόμο που ακολούθησε, τότε θα είχαμε υποστεί καταστροφή με εθνικές συνέπειες και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη υπεύθυνης πολιτικής.

Επανέλαβε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, αλλά ποιος θα έχει την 3η εντολή γιατί αυτός θα είναι ρυθμιστής και εγγυητής της σταθερότητας. Και τρίτος πόλος είπε θα είναι το ΠΑΣΟΚ, γιατί η χώρα χρειάζεται ενότητα και σταθερότητα.

Η λύση τόνισε, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες τις δυνάμεις που έχουν ευρωπαϊκή προοπτική και συνείδηση ευθύνης και με προοδευτική κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται και τον προοδευτικό προσανατολισμό.

Προτείνουμε, είπε, συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεργασίας κι αυτή είναι οι έξι εθνικές αναγκαιότητες, πολιτική σταθερότητα, οικονομική σταθερότητα, μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα, θεσμική σταθερότητα, εθνική σταθερότητα και μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια.

Το ΠΑΣΟΚ είπε, ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται και δεν πρέπει να παρασυρθεί σε εσωστρέφεια.

Κάλεσε τέλος, τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη και τον αγώνα πόρτα – πόρτα ως τις εκλογές κρατώντας ψηλά την ευθύνη, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας.