Σε τρία κλεμμένα οχήματα εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα απόδρασης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, το πρωί της Πέμπτης, σε ερημική περιοχή του όρους Αιγάλεω βρέθηκε ένα κλεμμένο βαν, Renault Kangoo, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 30 Δεκεμβρίου 2014 από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι.

Το όχημα θα χρησιμοποιείτο στην επιχείρηση που είχε σχεδιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του για την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας».

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., εντός του κλεμμένου βαν δεν υπήρχαν όπλα ή εκρηκτικά, παρά μόνο καλώδια, η ύπαρξη των οποίων ωστόσο δικαιολογείται, καθώς ο νόμιμος ιδιοκτήτης του οχήματος εργάζεται ως ηλεκτρολόγος.

Εκτός του Renault Kangoo η Αντιτρομοκρατική έχει εντοπίσει δύο ακόμα κλεμμένα αυτοκίνητα στο προαύλιο του καταλύματος στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Το ένα από αυτά, ένα λευκό βαν Mitsubishi, είχε κλαπεί τον Ιούνιο από περιοχή της Αττικής και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θα χρησιμοποιείτο ως το αυτοκίνητο – βόμβα που θα εκρήγνυτο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα μαύρο τζιπ Suzuki που θα χρησιμοποιείτο για κάποια ή κάποιες από τις μετακινήσεις των δραστών. Περιγράφηκε από αστυνομικό που μετέχει στην έρευνα ως «όχημα μεταφοράς προσωπικού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις