Για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή το βράδυ σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις εξαγγελίες που έκανε λέγοντας ότι είναι πρωθυπουργός των δύο επόμενων εβδομάδων καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του.

Με βάση την θέση ότι ο κ. Σαμαράς έχει αλλάξει τακτική και ότι «αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνον κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις». Παράλληλα έκανε λόγο για απομόνωση του κ. Σαμαρά σε όλη την Ευρώπη καθώς όπως είπε δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit.

Θέλοντας να καταδείξει την αποτυχία της τακτικής που ακολούθησε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός επένδυσε σε τρία πράγματα. Στην φυγή καταθέσεων – Στο Grexit – Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα και είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της χώρας, είπε ο κ.Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι έχει να κάνει «μια ανακοίνωση στον κύριο Σαμαρά», ότι:

«Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα. Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους. Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής. Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος τύπος. Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους. Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά: Ότι το 2015 δεν είναι 2012».

Χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: ``Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό``. Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία σημειώνοντας ότι δεν είναι κάποιος εγωιστικός στόχος. Είναι η αυτοδυναμία της δημοκρατίας, η αυτοδυναμία του λαού, η αυτοδυναμία απέναντι στους δανειστές με τους οποίους θα διαπραγματευτούμε την απαλλαγή από το βραχνά του αβίωτου χρέους, η αυτοδυναμία της ίδιας της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, είπε χαρακτηριστικά .