Τη θέση ότι το υπουργείο Εσωτερικών «βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία από τον κ. Σαμαρά», διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετική με το ζήτημα της ψήφου των 18χρονων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο γίνεται αναφορά στις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη με σκοπό να υπάρξει διέξοδος στο ζήτημα.

Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, βάσει των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, μπορεί να υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία να επιτρέπει να εγγράφουν στους εκλογικούς καταλόγους, πριν από τον Φεβρουάριο που προβλέπεται τυπικά, οι 18χρονοι.

Επισημαίνεται και η πρόταση σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να προσκομίσουν δικαιολογητικό ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και να ψηφίσουν κανονικά, «όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση πολίτη που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους».

«Το Υπουργείο Εσωτερικών απορρίπτει και τις δύο προτάσεις, κάνοντας φανερές τις αιτίες για την ολιγωρία του: το υπουργείο βρίσκεται σ’ εντεταλμένη από τον κ. Σαμαρά υπηρεσία, αφήνοντας σκόπιμα και τελείως παράνομα τους 18χρονους έξω από την εκλογική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Πρόκειται για μια πράξη ωμού αυταρχισμού και ρεβανσισμού απέναντι στη νέα γενιά. Το ότι η νεολαία έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τα τέως κυβερνητικά κόμματα δεν συνιστά λόγο για να αποκλειστεί από τη διαδικασία».

Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκριτικά και για τη δημιουργία εντυπώσεων επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα της ψήφου των γεννηθέντων του 1997 στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Και τούτο, τόνισε ο κ. Αναγνώστου, παρά το γεγονός ότι ο νόμος που ισχύει δεν το προβλέπει αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή πριν τη διάλυσή της «στην οποία πρωταγωνίστησε».

Ο κ. Αναγνώστου είπε χαρακτηριστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τα δάκρυα που χύνει τις τελευταίες ημέρες είναι απλά κροκοδείλια» γιατί, πρόσθεσε, είναι το κόμμα που με τη στάση του απέκλεισε τους 18άρηδες από την κάλπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις