Εικοσιοκτάχρονος αντιεξουσιαστής είναι σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της αποστολής παγιδευμένου φακέλου με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 2 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου.

Ο 28χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος, καθώς στις 30 Οκτωβρίου του 2014 συνελήφθη στο Αγρίνιο, γιατί σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.

Ο φάκελος με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό είχε εντοπιστεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2 Οκτωβρίου κατά τον συνήθη έλεγχο της αλληλογραφίας.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε ταχυδρομηθεί από την Κω την προηγούμενη ημέρα.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τόσο στην Αττική, όσο και στην Κω, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 28χρονος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία– κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού- έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις