Απόλυτη ελευθερία κινήσεων απολάμβανε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμορία βαρυποινιτών και οι συνεργοί τους στη φυλακή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου από την Καθημερινή, οι τρεις βαρυποινίτες, Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος απολάμβαναν πρωτοφανή προνόμια εις βάρος των συγκρατουμένων τους.

Οι τρεις τους αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της συμμορίας, ενώ μέσα στη φυλακή είχαν καταφέρει με μαφιόζικες μεθόδους να έχουν πρόσβαση σε βαρύ οπλισμό και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών.

Η ξαδέλφη του Βλαστού κάνει λόγο για 70 κιλά ζελατοδυναμίτιδας και 20 με 25 πιστόλια και Καλάσνικοφ που είχε η ίδια για τις ανάγκες της οργάνωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ίδια φαίνεται να κατασκεύαζε τους μεγάλη ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους άλλα μέλη της συμμορίας τοποθετούσαν σε σπίτια στόχων.

Κατά το δημοσίευμα οι τρεις τους είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κρατουμένων και απολάμβαναν ιδιαίτερες ελευθερίες μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Με εκβιασμούς και δωροδοκίες σωφρονιστικών υπαλλήλων μπορούσαν να πηγαινοέρχονται από πτέρυγα σε πτέρυγα ανενόχλητοι, είχαν επισκεπτήρια στα κελιά τους, όποτε ήθελαν, ακόμη και ερωτικές συνευρέσεις με συντρόφους τους.

Όπως αναφέρει ένας εκ των σωφρονιστικών που εμπλέκονται στο κύκλωμα οι φυλακές ήταν το ιδανικό περιβάλλον για τους βαρυποινίτες, καθώς εντόπιζαν εύπορους κρατούμενους και τους εκβίαζαν, τους απειλούσαν ή τους πουλούσαν προστασία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Γιάννη Σμπώκου, από τον οποίο ο Σκαφτούρος κυρίως –και επικουρικά ο Βλαστός– ζητούσε 10 εκατ. ευρώ, αλλά και ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων –και αυτός μέσα για μίζες στα υποβρύχια– που τους έδινε λεπτομερείς αναφορές για τη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού – τον Βίκτωρα Ρέστη, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κ.ά. Ή ο καταδικασμένος για ναρκωτικά Α. Αγγελόπουλος, που ανέθεσε στον Βλαστό την είσπραξη ενός εκατ. ευρώ, που θεωρούσε ότι όφειλε να του επιστρέψει ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος. Για την είσπραξη του ποσού ο Βλαστός οργάνωσε συμβόλαιο θανάτου για τον Μαντούβαλο, το οποίο για άγνωστο λόγο δεν εκτελέστηκε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις