Ομάδες έρευνας εντόπισαν τις σορούς 15 πολιτών και 11 Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά σε δύο ομαδικούς τάφους στο Ιράκ, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος την Τρίτη.

Οι σοροί εντοπίστηκαν σε μια αγροτική περιοχή 86 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, την οποία έλεγχε το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι σοροί (των πολιτών) ήταν φοβερά παραμορφωμένες, γεγονός που υποδεικνύει ότι εκτελέστηκαν τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του ΙΚ στην περιοχή Σααντίγια», δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος του Κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, ο Μοχάμεντ Μούλα Χάσαν.

Ο Χάσαν πρόσθεσε ότι οι σοροί που βρέθηκαν στον δεύτερο ομαδικό τάφο ανήκαν σε μαχητές Πεσμεργκά, οι οποίοι μάλλον αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια μαχών στη γειτονική πόλη Τζαλαούλα το καλοκαίρι και εκτελέστηκαν πιο πρόσφατα.

Ομάδες αναζήτησης από την περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν και του ιρακινού υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντόπισαν τους μαζικούς τάφους. Μια άλλη ομάδα εντόπισε 16 σορούς την προηγούμενη εβδομάδα σε μια γειτονική περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις