Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα δεκάδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται έξω από τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας έφθασε στα γραφεία στις 21.05 και μετέβη κατευθείαν στον έβδομο όροφο όπου βρίσκεται στο γραφείο του.

Εκεί βρίσκονται, από νωρίς, αρκετά κομματικά στελέχη. Στις συζητήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ώρες θα καθοριστεί η τακτική του κόμματος σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Κορυφαία κομματικά στελέχη σημείωναν ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να αναγνωριστεί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η νίκη αυτή είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους δανειστές για μια νέα διαπραγμάτευση.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η λαϊκή εντολή που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευθεί υπάρχει ήδη και θα είναι ακόμη πιο ισχυρή σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Αυτό το μήνυμα, σημείωναν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να γίνει σεβαστό από τους εταίρους για να υπάρξει μιά ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. Αυτές οι θέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσουν και τον πυρήνα των τοποθετήσεων του κόμματος τα επόμενα 24ωρα.

“Πάρτι” στην Κλαυθμώνος

Κλειστή είναι η λεωφόρος Σταδίου από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη έως την Αιόλου, καθώς πληθαίνει ο κόσμος που συγκεντρώνεται στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ωστόσο ανοιχτοί παραμένουν οι κάθετοι οδοί της περιοχής.

Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς το απόγευμα. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς».

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) παρακολούθησαν και αντιπροσωπείες αριστερών σχηματισμών από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.

«Είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Η αλλαγή στην Ελλάδα θα σηματοδότηση την αλλαγή στις πολιτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Die Linke, Ρόλαντ Τζέρμαν.

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις