Το Sale & Pepe και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης -που έχει ζήσει κι εργαστεί σε πλήθος εστιατορίων και ξενοδοχείων στην Ιταλία, ενώ έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε σημαντικούς σεφ όπως Davide Oldani, Adelio Sironi, Sergio Mai- ετοιμάζονται να «ξεκλειδώσουν»  την κουζίνα της κεντρικής Ιταλίας με ένα δημιουργικό μενού 4 πιάτων με κρασί, στοχεύοντας, μέσα από ένα αρμονικό πάντρεμα γεύσεων και ευφάνταστων προσεγγίσεων, μια νέα ανάγνωση στις αγαπημένες γεύσεις της γειτονικής χώρας.
Στο μενού του θα βρείτε στα ορεκτικά «Αφρό» και velute σούπας από λευκά φασόλια, φρέσκο θυμάρι και «αέρα» από porcini, maltagliati με φρέσκα βότανα, τηγανητή ουρά μόσχου και τραγανό Chorizo με μυρώνια, με τη συνοδεία του N.V.KARANIKA Brut PRESTIGE (Ασύρτικο, Ξινόμαυρο), Αμύνταιο, ενώ στο πρώτο πιάτο πρωταγωνιστεί το καπνιστό φρέσκο carpaccio από μοσχαρίσιο φιλέτο, μαριναρισμένο με βότανα,  σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα, «σκόνη» παρμεζάνας και παντζάρι σε διάφορες υφές, με τη συνοδεία του 2012 Crozes Hermitage Yannick Alleno & Michel Chapoutier.
Στο κυρίως πιάτο του μενού, η επιλογή είναι χοιρινή καπνιστή porchetta με βανίλια και κάρδαμο μαγειρεμένη σε κενό για 24h, chips από τραγανή πέτσα, σάλτσα Reduction από κρασί Sangiovese & espresso, πουρέ σελινόριζας με άρωμα από λευκή τρούφα d’ Αlba, etuve glace baby καρότα και quenelle από πατάτες gratin νέας εσοδείας με ταρτάρ άγριων μανιταριών, την οποία θα συνοδέψει το 2000 Cepparello (Sangiovese) Isole e Olena.
Κι όταν οι αλμυρές γεύσεις τελειώσουν, σας περιμένει το γλυκό, κρέμα ζεστής zabaglione από Samos grand cru, σε καραμελωμένη σφολιάτα με παγωτό πικρής σοκολάτας και φρούτα του δάσους, με τη συνοδεία του Samos Grand Cru’ 2002.
Πληροφορίες: Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102, κόστος μενού Τρίτης: €45/άτομο, ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 19.30-0.30, Σάββατο & Κυριακή 13.30-0.30, [email protected], www.saleepepe.gr.
Πηγή: www.clickatlife.gr