Στη γωνία ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την εκλογική ήττα και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, ζητά ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ενώ “βροχή” πέφτουν τα “καρφιά” από τα γαλάζια στελέχη.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κιουτσούκης υποστηρίζει ότι η εκλογική ήττα “μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, η πολιτική αυτή “είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση και τα βασικά της κοινωνικά της ερείσματα”.

Ο κ. Κιουτσούκης, προτείνει την διεξαγωγή “εκτάκτου συνεδρίου αρχών και θέσεων” και προσθέτει, ότι απαιτείται “γενναία αυτοκριτική, και επιστροφή στις ριζοσπαστικές-κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες της παράταξης”.

Ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ “να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων αρχηγών, χωρίς να στερείται του δικαιώματος υποβολής εκ νέου υποψηφιότητας εφόσον το επιθυμεί”.

Αιχμηρό μήνυμα στο Twitter ανέβασε νωρίτερα ο Γιάννης Μιχελάκης. “Η Κ.Ο. θα συνεδριάσει. Θα αφήσουν τους βουλευτές να μιλήσουν ή θα έχουμε τον γνωστό μονόλογο; Οι βουλευτές τι θα κάνουν;” αναρωτήθηκε.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον Ant1 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε ότι “δεν τον εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης” προσθέτοντας ότι “θα ψηφίσει οποιοδήποτε μέτρο είναι θετικό για το λαό, χωρίς να δεσμεύεται από τη στάση του κόμματος του”.

“Αν υποχωρήσουν, (οι Γερμανοί) τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την Ν.Δ. για τη στροφή του 2011, όταν επελέγη η μη σύγκρουση” έγραψε στο Twitter και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Αιχμηρότερος όλων ο Ευάγγελος Αντώναρος, που με τρία μηνύματα στο Twitter κατακεραύνωσε τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του. “Θα θελα να ξέρω ποιοι είναι οι αδιόρθωτοι φωστήρες που με την ίδια ηλίθια κ αναποτελεσματική πολιτική εξακολουθούν να οδηγούν τη ΝΔ στα βράχια” ανέφερε.

“Αν κάποιοι μικρόνοες ελπίζουν να καταστραφεί η χώρα για να ξαναέρθουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ στα πράγματα, εγώ ούτε το ελπίζω ούτε το εύχομαι” δήλωσε σε άλλο μήνυμα.

“Για μένα πάνω απ όλα η πατρίδα. Μετά έρχεται η παράταξη. ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔEΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΑΝΟΔΟΥ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ” πρόσθεσε.

“Αν ήμουν Σαμαράς θα είχα απολύσει όσους έκαναν την κακορίζικη, αντιαισθητική διαφημιστική καμπάνια” δήλωσε τέλος η Φωτεινή Πιπιλή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις