ΝΔ: Αδιανόητη η επανεξέταση των διαγωνισμών για υδρογονάνθρακες

ΝΔ: Αδιανόητη η επανεξέταση των διαγωνισμών για υδρογονάνθρακες
Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της για επανεξέταση των διαγωνισμών για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι την προηγούμενη τριετία η Ελλάδα προκήρυξε διαγωνισμό για εκμετάλλευση 20 θαλασσίων «οικοπέδων» έκτασης 100.000 τ.χλμ, δηλαδή πάνω από το 75% του εδάφους της ελληνικής επικράτειας και στο μεγαλύτερο μέρος τους εκτός των χωρικών υδάτων.

«Και αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφέροντας ότι το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι διαγωνισμοί δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν πλέον ευρωπαϊκή αναγνώριση της Ελληνικής δικαιοδοσίας.

Πρόσθεσε πως ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός αποτελεί μοναδικής σημασίας επιτυχία για την Ελλάδα - οικονομική και πολιτική - ενώ ανοίγει τεράστιες προοπτικές για το διεθνή ενεργειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο μέλλον.

Σημείωσε επίσης ότι όλα αυτά είναι επισήμως γνωστά στη σημερινή κυβέρνηση. «Γι' αυτό και είναι αδιανόητη η απόφαση του νέου υπουργού, να "επανεξετάσει" τους διαγωνισμούς που ήδη έγιναν, πράγμα που οδηγεί πρακτικά στην ακύρωσή τους. Προειδοποιούμε ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο, αφού θα κλονιστεί η αξιοπιστία της, τόσο γεωπολιτικά, όσο και έναντι υποψηφίων επενδυτών», επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της και να χτίσει πάνω στα θετικά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση.