Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 2 ημέρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 8 μήνες με περιοδική ανάδευση.
Περιοχή: Γουμένισσα, Πλαγιές Παϊκου Π.Γ.Ε.
Ποικιλία: Ξινόμαυρο & Cabernet Sauvignon
Χρώμα καθαρό μέτριο ρουμπινί. Μύτη καθαρή μέτριας αρωματικής έντασης, πλήρως εξελιγμένη, με χαρακτήρα από κόκκινα φρούτα, νότες από «γλυκό ντοματάκι», γλυκά μπαχαρικά, καρπών σοκολάτας, αποξηραμένα δαμάσκηνα και τελείωμα με νότες πιπεριάς.
Στο στόμα είναι ξηρό με οξύτητα μέτρια (+), τανίνες υψηλές, αλκοόλ υψηλό που θερμαίνει τον ουρανίσκο, σώμα μέτριο (-) και ένταση γεύσης μέτρια (+). Αρωματικά και εδώ συναντούμε τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου σύκου, γλυκών μπαχαρικών, κάποιες βοτανικές νότες μάραθου, τομάτας καθώς και πιπεριά. Η επίγευση είναι μέτριας διάρκειας με αλκοολικό χαρακτήρα.
Ένα απλό καθημερινό κρασί, χωρίς ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, που συνδυάζει το αρωματικό προφίλ του Ξινόμαυρου με την δομή του Cabernet, το οποίο και πλουτίζει το σύνολο. Ιδανικά για όλα τα ρουστίκ πιάτα της Ελληνικής κουζίνας με βάση τον κιμά και την σάλτσα ντομάτας, συνόδευσε επάξια σουτζουκάκια Σμυρναϊκά. Άμεσης κατανάλωσης. 
Αλκοόλ: 14%
Τιμή: 8,00 ευρώ
Βαθμολογία: 84/100

Πηγή: www.krasiagr.com
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις