“Μπαμπά, έλα έξω γρήγορα!”: Αυτό πρόλαβε να φωνάξει η 32χρονη γυμνάστρια Ελίνα Βαχαβιόλου, πριν την πυροβολήσει στο κεφάλι το βράδυ της Παρασκευής ο 30χρονος Ερις Ισμαϊλάι. Έπειτα, αυτός κόλλησε το όπλο στο κρόταφο και αυτοπυροβολήθηκε.

Ο πατέρας άνοιξε την πόρτα του ισόγειου όπου μένει, κοίταξε δεξιά – αριστερά και στην αρχή δεν είδε τίποτα. Μετά αντίκρισε λίγο πιο πέρα τα δύο σώματα, το ένα κοντά στο άλλο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Ελευθερίας” κανένας γείτονας ή ο πατέρας της γυμνάστριας δεν άκουσε πυροβολισμούς ή καβγά.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια Καλαμάτας δείχνουν ότι ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής της είχε στήσει ενέδρα, ξέροντας πότε γυρίζει από το γυμναστήριο και την αιφνιδίασε. Οι δυο τους όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είχαν για κάποιο διάστημα ερωτική σχέση, αλλά η κοπέλα τον χώρισε πριν δύο μήνες.

Ελάχιστοι ήταν άλλωστε αυτοί που το γνώριζαν και μεταξύ αυτών δεν ήταν ο πατέρας της.

Η Ελίνα δεν είχε αδέρφια αλλά και λίγοι φίλοι οι οποίοι το γνώριζαν δεν ήξεραν τίποτα για το αν την είχε ποτέ απειλήσει. Ο Ισμαϊλάι είχε απελαθεί πριν περίπου ένα χρόνο γιατί δεν είχε άδεια διαμονής. Επέστρεψε άγνωστο πότε και δούλευε ως εργάτης, ενώ ξόδευε πολύ από το χρόνο του στο γυμναστήριο.

Στην Ελλάδα ο μοναδικός συγγενής του είναι ένας ξάδερφος. Επαφές είχε με ελάχιστους ομοεθνείς του και κανένα στενό φίλο ο οποίος να ξέρει τη σχέση του με τη γυμνάστρια.

Μία σφαίρα για τον καθένα

Στον τόπο του εγκλήματος, έξω από το σπίτι της γυμνάστριας στην οδό Αβίας στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί της Σήμανσης βρήκαν δύο κάλυκες και το μικρό πυροβόλο όπλο. Κάποιοι μώλωπες στο πρόσωπο της κοπέλας ήταν αντίδραση του οργανισμού της στον πυροβολισμό: έτσι είπαν οι γιατροί που την εξέτασαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου της έγινε και αξονική χωρίς να βρεθούν ίχνη από χτυπήματα.

Ο 30χρονος την είχε πυροβολήσει από πολύ κοντινή απόσταση στο πλάι του κεφαλιού, και η σφαίρα βγήκε πίσω από το αυτί. Αυτό ήταν το μοναδικό τραύμα που έφερε πάνω της.


Αφού πυροβόλησε την Ελίνα, έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο και τράβηξε τη σκανδάλη.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αποτελέσματα από τη νεκροψία – νεκροτομή ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Τα αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσουν στο ερώτημα αν η γυμνάστρια πυροβολήθηκε εξ επαφής, κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Πηγή: Eleftheriaonline