Την βεβαιότητα ότι με την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης θα αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα σχετικά με την μη καταβολή δεδουλευμένων, τουλάχιστον τριών μηνών, στους ασκούμενους δικηγόρους δικαστηρίων και Εισαγγελιών, εκφράζει με επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην επιστολή, επισυνάπτεται αναφορά 44 ασκουμένων δικηγόρων, οι οποίοι απασχολούνται στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών καθώς και στο Ειρηνοδικείο, το Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας. Στην αναφορά τους οι ασκούμενοι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Ο ΔΣΑ επισημαίνοντας το γεγονός ότι στους ασκούμενους δικηγόρους έχουν καταβληθεί αμοιβές μόνον δύο μηνών, ενώ έχουν συμπληρώσει πέντε μήνες απασχόλησης, η δε χρηματοδότηση του προγράμματος άσκησης στα δικαστήρια φέρεται ως εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, θεωρεί βέβαιη την παρέμβαση του υπουργού, προκειμένου να λυθεί μια «εκκρεμότητα που δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης και του κράτους-δικαίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις