Δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα ο Μανώλης Γλέζος με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το vima.gr, δήλωσε: «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο Παυλόπουλος ήταν ο εμπνευστής του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου με το πριμ των 50 εδρών».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παυλόπουλος θα διαδραματίσει θετικό ρόλο από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είναι καλά καταρτισμένος νομικά και χαίρει εκτιμήσεως.

Τόνισε, δε, πως δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν αποδέχθηκε ο κ. Παυλόπουλος τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Ο κ. Γλέζος άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως: «Δεν μπορούμε να παίζουμε τα παλαιότερα παιχνίδια με αριστερή κυβέρνηση και δεξιό πρόεδρο ή και αντιστρόφως που παίχτηκαν στα προηγούμενα χρόνια».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν θα σιωπά και θα λέει όσα κρίνει ότι είναι σωστά και θα τα λέει και στον Τσίπρα, γιατί είναι φίλος του: «Είναι σαν να τον βλέπω να έχει ένα λεκέ στο σακάκι του και εγώ να σιωπώ».

Τέλος, ο κ. Γλέζος εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρξει ψηφοφορία για την επιλογή Παυλόπουλου, κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκφράστηκαν πολλές διαμαρτυρίες για το πρόσωπο που επιλέγει εν τέλει και για τον τρόπο που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να το ανακοινώσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις