«Η Ελλάδα και η Ευρώπη συμφώνησαν σε μια συμβιβαστική λύση, αποφεύγοντας οικονομική καταστροφή», τονίζεται στην Washington Post προσθέτοντας ότι «κατέληξαν σε συμφωνία για να διαπραγματευθούν για τέσσερις μήνες σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο».

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, με τη συμφωνία «αποφεύγεται μια δυνητικά καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Επίσης, επισημαίνεται ότι τα «καλά νέα» για την Ελλάδα είναι ότι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 «θα ληφθούν υπόψη οι οικονομικές συνθήκες του 2015», ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι «και οι δύο πλευρές έχουν δώσει από λίγο, αντί να δουν (την Ελλάδα) να εγκαταλείπει το ευρώ» και ότι «η ομάδα που θα παρακολουθεί τις μεταρρυθμίσεις θα ονομάζεται “τα θεσμικά όργανα”, αντί “τρόικα”» και ότι «αποδεικνύεται πως η μέθοδος “γόρδιος δεσμός” ήταν ένας απλός συμβιβασμός».

Bloomberg

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ επισημαίνεται ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία η οποία θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τη δέσμευση να τηρήσει ορισμένες προϋποθέσεις, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρόνο για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες μιας μακροπρόθεσμης λύσης για τη χρηματοδότηση της χώρας».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «η υπέρβαση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, απομακρύνει τον άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας από τον επόμενο κιόλας μήνα.

Θα μπορούσε, επίσης, κατά κάποιο τρόπο να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας που ανέρχεται σε 240 δις ευρώ, η οποία είναι επικεφαλής των υποστηρικτών των οικονομικών μεταρρυθμίσεων ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια».

CNBC

Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC αναφέρεται ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της στην ευρωζώνη κατέληξαν σε συμφωνία για την επέκταση της δανειακής σύμβασης για τέσσερις μήνες».

Όπως σημειώνεται, «η επέκταση θα δώσει στην Ελλάδα χρόνο για να διαπραγματευτεί στη συνέχεια διακανονισμό με τους πιστωτές».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η αναφορά της συμφωνίας ότι «οι ελληνικές Αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και της απασχόλησης, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως σημειώνεται, «οι συνεχείς διαπραγματεύσεις είχαν συμβάλει σε παγκόσμια αβεβαιότητα και αυξημένη κερδοσκοπία σχετικά με μια πιθανή ελληνική αποχώρηση από την ευρωζώνη (Grexit)».

Τέλος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι «η επέκταση εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Απριλίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις