Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου μνημόσυνου στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου στη Μεγαλόπολη για τους 212 εκτελεσθέντες στις Βίγλες.

Ο Μητροπολίτης Ιερεμίας επιτέθηκε λεκτικά στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο και σε άλλους πολιτικούς γιατί άργησαν στην επιμνημόσυνη δέηση.

Σύμφωνα με το romfea.gr, όταν οι πολιτικοί έφτασαν στην εκκλησία ο Μητροπολίτης τους έκανε έντονη παρατήρηση λέγοντας, μεταξύ άλλων,: «Τι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες;».

Αμέσως μετά, οι πολιτικοί αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε τι είπε ο Μητροπολίτης Ιερεμίας, σύμφωνα με το romfea.gr:

«Τετιμημένοι άρχοντες, σας βλέπουμε με τιμή και με σεβασμό, αλλά ως Επίσκοπος της επαρχίας ατής έχω να σας πω με πόνο το εξής:

Είστε παραβάτες του προγράμματός σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο ώρα 10:00, εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε οργά την Ακολουθία, και όμως ήλθατε μετά το πέρας του Μνημόσυνου.

Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν οπό το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε. Κυριακή σήμερα, που λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντες μας; Αλειτούργητοι άρχοντες;

Tί προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τί κακό είναι αυτό πού συμβαίνει με σας τούς επισήμους; Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά-μετά την Λειτουργία, στην Δοξολογία μόνο.

Δεν είναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφελή λαό. Ἡ Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις