Ποινική δίωξη για εξύβριση ασκήθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου, που καταγγέλθηκε ότι πρωταγωνίστησε σε ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον νιγηριανής καταγωγής γιατρού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης. Με την κατηγορία αυτή παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο το μεσημέρι.

Η 29χρονη αλλοδαπή γιατρός κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου υπέβαλε και μήνυση, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του 57χρονου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου μιλώντας στο prlogos.gr εξήγησε το περιστατικό:

«Η γιατρός δέχθηκε φραστική επίθεση από κάποιον ασθενή, ο οποίος προσήλθε στα επείγοντα περιστατικά το βράδυ της Τρίτης. Ο ασθενής επετέθη φραστικά με ρατσιστικές διαθέσεις σε βάρος της γιατρού. Στο νοσοκομείο ήρθε αμέσως η αστυνομία, έγινε καταγγελία από τη γιατρό, υποβλήθηκε μήνυση, πάρθηκαν οι απαραίτητες καταθέσεις και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης. Φυσικά, ο ασθενής νοσηλεύθηκε κανονικά».

Όπως προσέθεσε ο ίδιος, ο ασθενής δεν δέχθηκε να τον κουράρει η γιατρός (Νιγηριανής καταγωγής) και της επιτέθηκε φραστικά, εντελώς αναίτια, ενώ η ίδια προσέτρεξε αμέσως όταν ο ασθενής πήγε στα Επείγοντα περιστατικά.

Ο διοικητής σημείωσε τέλος: «Καταδικάζω και σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν διοικητής του νοσοκομείου τη ρατσιστική βία, με όποιον τρόπο γίνεται. Και η φραστική βία είναι κάτι ανήθικο. Η γιατρός έκανε το καθήκον της προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του συνανθρώπου, προσέτρεξε αμέσως στο περιστατικό και δέχθηκε τη φραστική επίθεση…».

Η ειδικευόμενη παθολόγος Solace Akpevwe Godwin είναι νιγηριανής καταγωγής, ζει στην Ελλάδα εδώ και 14 χρόνια και σπούδασε Ιατρική (στο Πανεπιστήμιο Θράκης).