Για ακρότητα τόσο της Αθήνας όσο και των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για τα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Χαρακτηρίζει ωστόσο «την καταπληκτική λαϊκή εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα κεφάλαιο» που στην πραγματικότητα, «ευνοεί και την υπόλοιπη Ευρώπη» και το οποίο «θα ήταν εγκληματικό να σπαταληθεί».

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: «Υπήρξε ακρότητά από τις δύο πλευρές. Οι Ευρωπαίοι επέδειξαν αδιαλλαξία, η οποία κατά γενική άποψη υπαγορευόταν από κίνητρα εσωτερικής πολιτικής επιβίωσης. Αλλά, από την άλλη, έτσι λειτουργεί η ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο Τσίπρας και οι δικοί του, που έδωσαν υποσχέσεις που δεν μπορούσαν να κρατήσουν, δεν είχαν καταλάβει ότι η δημοκρατία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η δημοκρατία των άλλων…

Αναγκάστηκε να υποκύψει και να υπογράψει ένα κείμενο πιο σκληρό από το πρώτο που του είχε υποβληθεί από το Eurogroup. Αλλά οι τρεις αυτές εβδομάδες παλικαρισμών στοίχισαν ακριβά στην Ελλάδα».


Καταλήγοντας η βελγική εφημερίδα αναφέρει τα εξής:

«Τα σοβαρά αρχίζουν όμως τώρα. Τώρα που οι 18 Ευρωπαίοι εταίροι κατάφεραν την Ελλάδα να ακολουθήσει τους κοινούς κανόνες, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κανόνων αυτών, με την οικονομική κοινή λογική, την προστασία της κοινωνικής συνοχής, της ελληνικής κοινωνίας.

Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν αμφισβητεί το κουράγιο και την αποφασιστικότητα των νέων αφεντικών της Αθήνας, για να πραγματοποιήσουν αυτό το ηράκλειο έργο.

Και μετά από αυτή την “ήττα”, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως επικίνδυνα ταπεινωτική από τους Έλληνες, αυτή η καταπληκτική λαϊκή εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να διατηρηθεί.


Πρόκειται για ένα κεφάλαιο το οποίο στην πραγματικότητα ευνοεί και την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ήταν λοιπόν εγκληματικό να σπαταληθεί».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις