Την Πέμπτη θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο για τον ρόλο που τής αποδίδεται στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», για την απόδραση κρατουμένων-μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η 22χρονη ζήτησε και έλαβε από τον Εφέτη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Προθεσμία έλαβαν και οι άλλες δύο γυναίκες που συνελήφθησαν, η 60χρονη μητέρα και η 26χρονη σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίες θα απολογηθούν στον Εφέτη την Τρίτη. Κατηγορούνται για υπόθαλψη, καθώς στο σπίτι τους στη Σαλαμίνα κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η Αγγελική Σπυροπούλου.

Η 22χρονη Αγγελική συνελήφθη στη Σαλαμίνα το πρωί της Δευτέρας. Η Αντιτρομοκρατική την καταζητούσε για συνεργασία με τον Χρ. Ξηρό, σε τρομοκρατική ενέργεια που ετοίμαζε πιθανώς με την συμμετοχή των “Πυρήνων της Φωτιάς“, για την ανατίναξη τείχους στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδράσουν τα προφυλακισμένα μέλη των “Πυρήνων”.


Ο ειδικός εφέτης ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, σε βάρος της 26χρονης και της 60χρονης μητέρας.


Η σύλληψη της Αγγελικής

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, η Αγγελική Σπυροπούλου συνελήφθη το πρωί, στα Περιστέρια της Σαλαμίνας.

Η σύλληψή έγινε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κρυβόταν το τελευταίο διάστημα.

Η γυναίκα είχε μεταβεί στον ειδικό εφέτη- ανακριτή, αρμόδιο για την τρομοκρατία, ο οποίος την είχε καλέσει να καταθέσει, έπειτα από τη σύλληψη της 36χρονης, που συνελήφθη επίσης για την υπόθεση Ξηρού, στο Αιάντειο της Σαλαμίνας.

Μετά την έξοδό της από τον ανακριτή, όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής οι οποίοι νωρίτερα είχαν προχωρήσει στη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, η οποία διενεργεί προανάκριση για το ρόλο της στην όλη υπόθεση και θα σχηματιστεί δικογραφία με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2015/03/02/spuropoulou331502.jpg

Έρευνα στου Γκύζη

Ενοχοποιητικά στοιχεία για τους “Πυρήνες” αναζητεί η Αντιτρομοκρατική, άνδρες της οποίας πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι στου Γκύζη.

Στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, διέμενε η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Προθεσμία για τον 32χρονο

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση Ξηρού.

Ο 32χρονος κατηγορείται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ημέρα ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί και η 36χρονη που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, μετέφερε μηνύματα των έγκλειστων για συμμετοχή στην Οργάνωση “Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς” σε ελεύθερους συνεργούς τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις