«Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δηλώνω αναρχική» φέρεται να δήλωσε στον εφέτη ειδικό ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας, η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, που λίγο νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση της σύμπραξης των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον Χριστόδουλο Ξηρό στο σχέδιο απόδρασης έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Στην 22χρονη αποδίδεται βασικός ρόλος στην υλοποίηση του αποκαλούμενου σχεδίου «Γοργοπόταμος» που φαίνεται να προέβλεπε τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να αποδράσουν κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης.

Η Αγγ. Σπυροπούλου δήλωσε, επίσης, στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συμμετέχει με τους κρατούμενους συγκατηγορουμένους της στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν πριν τέσσερις μέρες για την «άδικη και παράνομη» προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου τού Γεράσιμου Τσάκαλου.

Και ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκε, ο 39χρονος που φέρεται να αποκαλείται «Ιάσονας» αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης και σύμφωνα με πληροφορίες ανέγνωσε στον εφέτη Ευτύχιο Νικόπουλο, κείμενο με τις θέσεις του για όσα του καταλογίζονται.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο συνήγορος της 22χρονης Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε πως «η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές».

 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις