Στόχος και προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε κατηγοριοποίηση όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανθρωπιστική κρίση για να μην μείνει κανείς χωρίς βοήθεια.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βρούτση και Βασίλη Κεγκέρογλου, η κ. Αντωνοπούλου αντέτεινε ότι δεν μπορεί να φωνάζουν οι υπουργοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έχουν ευθύνη, όπως είπε, για την ακραία ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε στη χώρα, ούτε και να περιμένουν από την κυβέρνηση να λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε ένα μήνα που αυτοί δημιούργησαν.

«Ας σταματήσουμε την κινδυνολογία και την επανάληψη των επιχειρημάτων που δεν βοηθούν. Δεν φταίμε εμείς για τις πολιτικές που έριξαν χιλιάδες πολίτες μας στην ακραία φτώχεια» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου και παράλληλα υπεραμύνθηκε των μέτρων του νομοσχεδίου επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσων λύσεων.

«Σήμερα που αναλαμβάνουμε την διακυβέρνηση της χώρας και που βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις και δεν μπορούμε να περιμένουμε να αναδιαμορφώσουμε τις δικές σας πολιτικές. Προσπαθούμε με μελέτες που κάνουμε συνεχώς να εξορθολογίσουμε το σύστημα και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δράσεις, για να πάνε τα λεφτά άμεσα εκεί που πρέπει να πάνε. Στόχος μας είναι να εντάξουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη σε ειδικές ξεχωριστές κατηγορίες για να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας τέτοιο που θα ανταποκρίνεται και θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες που υπάρχουν» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις