Μαύρο γκράφιτι κάλυψε το Πολυτεχνείο

Μαύρο γκράφιτι κάλυψε το Πολυτεχνείο
Ένα μαύρο-γκρι γκράφιτι καλύπτει εδώ και λίγες μέρες τον τοίχο του Πολυτεχνείου. Η «καλλιτεχνική παρέμβαση» βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο του Πολυτεχνείου από τη μεριά της οδού Στουρνάρη και της Πατησίων.

Μάλιστα, το γκράφιτι στο ιστορικό κτήριο είναι τόσο μεγάλης έκτασης που θεωρείται σχεδόν αδύνατον καθαριστεί.

Η είδηση του γκράφιτι έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο, ωστόσο, όπως σημειώνουν κάποιο χρήστες, το θέμα δεν είναι αν το γκράφιτι είναι καλαίσθητο ή όχι, αλλά γιατί επελέγη το κτήριο-μνημείο του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στην Καθημερινή ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας δεν καταδίκασε το γεγονός και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο. Έχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Έχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω».

Πηγή φωτό: Τα Νέα