Ο διευθύνων σύμβουλος του Wine and Spirit Trade Association (WSTA) χαρακτήρισε την έκθεση για την αντιμετώπιση της βλάβης από το αλκοόλ “απογοητευτική”, αφού πρότεινε τη φορολόγηση με βάση τους αλκοολικούς βαθμούς κάθε ποτού.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωνε ότι στρατηγική της ΕΕ από το 2006 ως το 2012 με στόχο τη μείωση των βλαβών που σχετίζονται με το αλκοόλ ” πέτυχε λίγο “.
Αν ήταν να εισαχθεί μια νέα στρατηγική, η έκθεση αναφέρει ότι η δράση θα πρέπει να επικεντρωθεί σε μέτρα που η ΕΕ μπορεί να λάβει η ίδια αντί να στηρίζεται στη δράση των κρατών μελών και μόνο.
Η έκθεση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η κατανάλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών. Ένας στους πέντε ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο προσδιορίζουν τους εαυτούς τους ως εντελώς εγκρατείς, μια αύξηση κατά 2% από το 2005.
Η αλλαγή προκαλείται από τους νέους ενήλικες αφού ολοένα και περισσότεροι γυρίζουν την πλάτη τους στο αλκοόλ. Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό του θανάτου από προβλήματα στο συκώτι σχεδόν τετραπλασιάστηκε τα τελευταία 40 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο!
Μία σύσταση που έγινε από την ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν η μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τη φορολόγηση του οινοπνεύματος, έτσι ώστε οι φορολογικοί συντελεστές να είναι μεταβλητοί βάσει του αλκοολικού τίτλου.
Πηγή: www.krasiagr.com
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις