Τραγικές εικόνες από την εφημερία του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, περιγράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Μαλινόγλου, κάνοντας λόγο για αναμονή μέχρι και 10 ώρες και αγωνιώδη αναζήτηση κλινών για τις 85 εισαγωγές.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Μαλινόγλου καταγγέλλει ότι δεν είχε διασφαλιστείτο 25% των κενών κλινών που απαιτούνται για την εφημερία, ενώ σεέλεγχο που έγινε βρέθηκε ότι την προηγούμενη της εφημερίας, ημέρα είχαν γίνει περίπου 25 εισαγωγές στις χειρουργικές κλινικές (για προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία) «πράγμα απαράδεκτο και καταδικαστέο αφού με βάση το νόμο δεν γίνονται εισαγωγές την προηγούμενη ημέρα της εφημερίας», όπως επισημαίνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μαλινόγλου,442 ασθενείς προσήλθαν στην γενική εφημερία, εκ των οποίων 85 εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλει, κάποια περιστατικά περίμεναν πάνω από 10 ώρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, μέχρι να κάνουν εισαγωγή σε κλινική, 10 παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά παρέμειναν μέχρι και 8 ώρες στο ΤΕΠ μετά τη λήξη της εφημερίας προκειμένου τα περισσότερα να διακομιστούν στο νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων αναφέρει ότι το νοσοκομείο όφειλε πριν την έναρξη της εφημερίας να έχει ελεύθερα κρεβάτια στο 25% των κλινών του , δηλαδή 100 κλίνες, ωστόσοσύμφωνα με τον ίδιο, η εφημερία ξεκίνησε με 35 κενά δηλαδή 8%.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλινόγλου, η αρμόδιαομάδα που είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη πορεία μιας εφημερίας κινητοποιήθηκε μετά από πιέσεις και προέβη σε έλεγχο,αφού στις 8:00 μ.μ. τα κενά κρεβάτια έφτασαν να είναι μόνο3, οπότε και διαπιστώθηκε «ότι την προηγούμενη της εφημερίας ημέρα είχαν γίνει περίπου 25 εισαγωγές στις χειρουργικές και ανακαλύφθηκε ότι στα 25 αυτά κρεβάτια οι ασθενείς έλλειπαν διότι τους έκαναν εισαγωγή οι χειρουργοί αλλά τους έδωσαν άδεια να φύγουν για το σπίτι τους, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν τακτικά και όχι έκτακτα περιστατικά».

Τοζήτημα των 85 εισαγωγών σύμφωνα με τον κ. Μαλινόγλου λύθηκε καθώς κάποιοι από τους ασθενείς που έκαναν εισαγωγή την προηγούμενη της εφημερίας δεν γύρισαν όταν τους ειδοποίησαν, με αποτέλεσμα τα κρεβάτια να δοθούν στις επείγουσες εισαγωγές του ΤΕΠ, δόθηκαν και εξιτήρια από κάποιες κλινικές είτε γιατί κάποιοι ασθενείς κατέληξαν, «είτε γιατί αναγκάστηκαν να γίνουν εξιτήρια σε άλλους ασθενείς που τους κρατούν επίτηδες στις κλινικές τους οι γιατροί προκειμένου να είναι γεμάτες και να μη τους φέρνουν διασπορές από άλλες κλινικές».

Ο κ. Μαλινόγλου αναφέρει ότιθα αναζητηθούν ευθύνες και από τη Διοίκηση και από θεσμικούς παράγοντες, για τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα καθώς και από όσους δενέκαναν σωστά τη δουλειά τους, οδηγώντας με τη συμπεριφορά τους σε άλλη μια «εφημερία του τρόμου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις