Την έξοδο από τις φυλακές της μητέρας των κρατούμενων για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
Οι εφέτες με πλειοψηφία 2 προς 1, αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της 60χρονης γυναίκας με βούλευμα.

Συγκεκριμένα, με το βούλευμα, στη μητέρα των δύο κρατουμένων επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα και της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας, όπου κατοικεί.

Επιβάλλεται επίσης και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής» δήλωσε ο συνήγορός της Σ. Κεχαγιόγλου.
Όχι στη σύζυγο

Αρνητική απάντηση έδωσε, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών, στην αίτηση αποφυλάκισης της προσωρινά κρατούμενης συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγής της 26χρονης για την οποία ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή της με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής της τρεις φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το Συμβούλιο δεν αποδέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση για την 26χρονη -η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση- που έκρινε πως η κατηγορουμένη δεν είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Το χρονικό

Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί αμέσως μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου– η οποία κρυβόταν στο σπίτι της 60χρονης- και μετά τις απολογίες τους στον Εφέτη Ανακριτή, στις αρχές Μαρτίου, κρίθηκαν προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Σημειώνεται ότι κρατούμενοι, καταδικασθέντες για την υπόθεση των «Πυρήνων» βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας από τις 3 Μαρτίου, με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση συγγενών και φίλων μελών της οργάνωσης που «δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση των “Πυρήνων”».
Η κατάσταση της υγείας κάποιων απεργών- που έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία- χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς κρίσιμη.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΕΚΠΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, στα Προπύλαια, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Το κτίριο της Πρυτανείας κατέλαβε τη Δευτέρα ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις