«Απευθύνω έκκληση να το σκεφτούν και πάλι γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος προς τους απεργούς πείνας, μία ημέρα μετά την κατάθεση του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης περί ρυθμίσεων ποινικών διατάξεων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο κ. Παρασκεύπουλος χαρακτήρισε αναγκαία την κατάργηση αυτών των φυλακών για λόγους ασφαλείας και για λόγους ανθρωπιστικούς.

Απαντώντας στις κατηγορίες γιατί στο νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του λεγόμενου τρομονόμου – αίτημα και των απεργών πείνας- είπε πως χρειάζεται χρόνος και συζήτηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

«Κάνω ότι μπορώ για την περίθαλψη των απεργών πείνας. Η ζωή είναι υπεράνω όλων. Θα μας βαρύνει ιστορικά ένας θάνατος. Απευθύνω έκκληση να το σκεφτούν και πάλι γιατί κάνουμε ότι μπορούμε», δήλωσε.

Όπως ανέφερε, εξετάζεται, υπό προϋποθέσεις, η υποβολή τροπολογίας στο νομοσχέδιο με κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού.

Τέλος, μίλησε για αποφυλάκιση και όχι αμνηστία κρατουμένων που ευνοούνται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, κατηγορώντας τους διάφορους «τηλεοπτικούς αστέρες», που άδραξαν την ευκαιρία να κινδυνολογήσουν.

Επισήμανε επίσης ότι μέσω του νομοσχεδίου γίνεται προσπάθεια να προσφερθούν «διαβαθμισμένες δυνατότητες για νοσηλευόμενους κρατούμενους» τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να κρατούμε έναν άνθρωπο που έχει προβλήματα υγείας σε έναν χώρο που δεν είναι κατάλληλος για την υγεία του».

Ερωτηθείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον χώρο διεξαγωγής της, είπε ότι θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό, όμως δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί εκεί. «Δεν μπορώ να σας πω αν θα συνεχιστεί εκεί, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα αλλαγής χώρου» ανέφερε, εξηγώντας ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη δίκη.

«Ανοιχτό είναι να συνεχιστεί και να μην συνεχιστεί εκεί» είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις