“Υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο”, σημείωσε με νόημα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας πως εμμένει στην άποψή του για διάλογο με τους κουκουλοφόρους.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως για το συγκεκριμένο θέμα έχει διαφορετική άποψη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και συνέχισε λέγοντας πως ο διάλογος ταιριάζει πάντα όποτε έχεις απέναντί σου ένα ανθρώπινο όν.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου, είπε ότι η κριτική είχε αρχίσει ήδη από την πρώτη ημέρα που θεσπίστηκε, καθώς 41 ποινικολόγοι είχαν ήδη υπογράψει κείμενο κατά των συγκεκριμένων φυλακών. Συμπλήρωσε, δε, ότι η κατάργηση ενός θεσμικού μοντέλου δεν σημαίνει λιγότερη ασφάλεια.

Σχετικά με τον Δομοκό, εξήγησε πως λόγω γεωγραφικής θέσης δεν είναι η ασφαλέστερη φυλακή. Τόνισε χαρακτηριστικά πως αν για παράδειγμα δύο κρατούμενοι έπρεπε να βρίσκονται σε διαφορετικές φυλακές, αλλά έπρεπε και οι δυο να κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, βάση της προηγούμενης νομοθεσίας, οδηγούνταν και οι δύο στον Δομοκό.

Για την επίσπευση των αποφυλακίσεων, είπε ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έξοδος ανθρώπων που έχουν βαριές καταδίκες, σημειώνοντας ότι η φυλακή χειροτερεύει τη σχέση των ανθρώπων με την εγκληματικότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις