Απομακρύνθηκαν οι κάδοι γύρω από το Πολυτεχνείο

Απομακρύνθηκαν οι κάδοι γύρω από το Πολυτεχνείο
Σε σημείο απελπισίας έχουν φτάσει οι δημοτικές αρχές της Αθήνας από τις αλλεπάλληλες καταστροφές γύρω από το Πολυτεχνείο από τα συνεχιζόμενα -επί μέρες- επεισόδια, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να αποσυρθούν οι κάδοι απορριμμάτων από την περιοχή.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων απομάκρυνε 24 κάδους, οι οποίοι πυρπολήθηκαν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ενημερώνει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες ότι τις επόμενες ημέρες, για λόγους ασφάλειας και δημόσιας υγείας, στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο η αποκομιδή των απορριμμάτων θα πραγματοποιείται σε προκαθορισμένες ώρες και συγκεκριμένα στις 14.30, στις 21.00 και στις 02.00 τα ξημερώματα.

Μιλώντας νωρίτερα στον ρ/σ Βήμα 99,5, ο αντιδήμαρχος διαχείρισης απορριμμάτων του Δ. Αθηναίων, Δημήτρης Βαρελάς, τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταστραφεί από φωτιές 2.500 κάδοι σε όλη την Αθήνα, ενώ μόνο στα Εξάρχεια καταστρέφονται 25-30 κάδοι την εβδομάδα.

Το κόστος για την αναπλήρωση των κατεστραμμένων κάδων από τον δήμο Αθηναίων ανέρχεται -την τελευταία διετία- στα 700.000 ευρώ. Όπως είπε, το κόστος καλύπτεται από τα δημοτικά τέλη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα αποθέματα του δήμου σε κάδους έχουν εξαντληθεί.

* Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν νέα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων τυλίχθηκαν στις φλόγες αυτοκίνητα, κάδοι και άλλα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκαν φθορές και σε καταστήματα.