Διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η στέγαση των μεταναστών.

Εκτός από τον κ. Τσίπρα, συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Επίσης συμμετείχαν ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανασόπουλος Αθανάσιος και ο υπαρχηγός Β’ Πατρινός Νικόλαος, καθώς και εκπρόσωπος του επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου.

Το πρωί της Τρίτης, η κ. Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του 2015 στην Ελλάδα θα φθάσουν έως 100.000 πρόσφυγες.

Πρόσθεσε ότι η χώρα ζητά οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ, καθώς η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με εθνικούς πόρους, ενώ αναφέρθηκε στο έκτακτο κυβερνητικό σχέδιο για το κύμα των μεταναστών στα νησιά και την Αττική, σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα υποστήριξε πως η ΕΕ θεωρεί ότι τα 800 άτομα που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα συγκριτικά με τα 5.500 άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ιταλία.

Μιλώντας στον Real FM, η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε πως μιλάμε για πρόσφυγες, επιχειρώντας να διαχωρίσει τους παράνομους μετανάστες από τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν για άλλες αιτίες από τον τόπο τους, ενώ συγχρόνως επέρριψε ευθύνες και στα ΜΜΕ και δη στα κανάλια για το πως παρουσιάζουν την κατάσταση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ».

«Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος και ανέφερε:

«Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις