Σε παρέμβαση για το ζήτημα των μεταναστών προχώρησε την Τετάρτη η δημοτική Αρχή της Πάτρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, ο δήμος τονίζει:

«Απαιτούμε, οι υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας να εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες, με όρους υγιεινής διαβίωσης και δομές ιατρικής βοήθειας, καθώς και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων».

«Δομές που θα στηρίζουν και θα διευκολύνουν την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους και όχι κέντρα “αποθήκες ψυχών” εγκλωβισμένων και απελπισμένων μεταναστών». προσθέτει.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, η δημοτική Αρχή αναφέρει, ότι «η αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας και στην πόλη μας χιλιάδες πρόσφυγες, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και δεν λιάζονται, όπως υποστηρίζει η αρμόδια υπουργός, αλλά υποφέρουν».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Συνθήκη Σέγκεν είναι υποχρεωτική για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις