Η μεγάλη αύξηση του μεταναστευτικού κύματος δεν οφείλεται σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, αλλά στο ότι μεγαλώνουν τα προβλήματα κυρίως στην Συρία, αλλά και στις άλλες χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θ. Δρίτσας, σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Ο κ. Δρίτσας παρουσιάζοντας συνοπτικά τη μέχρι τώρα δραστηριότητα του υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας. Δήλωσε ότι τα «θεσμικά εργαλεία» που υπάρχουν είναι λίγα και ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Η ακτοπλοΐα είναι κοινωνική και παραγωγική δραστηριότητα και το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί χρειάζεται επανεξέταση για την οποία θα ανοίξουμε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για την αναμόρφωσή του, πρόσθεσε κ. Δρίτσας.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές που έγιναν από τις «μνημονιακές κυβερνήσεις» έθιξαν και υπηρεσίες, όπως είναι η πλοηγική που έχει πρόβλημα στελέχωσης, ενώ πρέπει να δημιουργηθούν και νέοι πλοηγικοί σταθμοί σε λιμάνια που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Για τους διαγωνισμούς ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι για τον τελευταίο για την κατάταξη σημαιοφόρων υπήρξαν πολλές και επώνυμες καταγγελίες για το κύρος του, οι οποίες εξετάστηκαν και καταλήξαμε στην επικύρωση του διαγωνισμού, ωστόσο πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που γίνονται οι διαγωνισμοί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις