Στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2015 περιλαμβάνει το αμερικανικό περιοδικό Time τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, περιγράφοντάς τον ως το “ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας”, έναν άνθρωπο που αγαπά την πολιτική αλλά βρίσκει χρόνο και για την οικογένειά του.

Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες, επιστήμονες, πολιτικούς – μεταξύ των οποίων την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν -, ακτιβιστές κ.α., ενώ το πορτρέτο της κάθε προσωπικότητας σκιαγραφεί ένας άνθρωπος που την γνωρίζει.

Για τον πρωθυπουργό επιλέγεται ο επικεφαλής του ισπανικού Podemoς, Πάμπλο Ιγλέσιας, ο οποίος περιγράφει πως όταν τον συνάντησε μετά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Αθήνα, του είπε: “Θα συναντηθούμε, αλλά αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να συζητήσουμε στο σπίτι μου, γιατί θέλω να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου”.

“Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένας άνθρωπος της οικογένειας που μπορεί να μιλά για πολιτική με τα δύο μικρά παιδιά να κρέμονται γύρω από το λαιμό του” προσθέτει.

Αναφέρει επίσης πως από τα πρώτα του βήματα είχε κατανοήσει πως στην πολιτική πρέπει να πιστεύεις στη νίκη και ότι το σημαντικότερο είναι να υπερασπίζεται κανείς την πατρίδα του.

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού, φαν της ροκ, και πρώην μηχανόβιος, έγινε η ελπίδα για τους Έλληνες που αντιμετώπισαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, σημειώνει.

Σήμερα είναι υπεύθυνος επικεφαλής μιας κυβέρνησης που έχει εντυπωσιάσει την Ευρώπη με τις διαπραγματευτικές της ικανότητες που συνδυάζουν σοφία και αρχές. Δεν είναι σύμπτωση που η κυβέρνησή του έχει τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής, από οποιαδήποτε άλλη, τα τελευταία χρόνια, προσθέτει.

O Τσίπρας εκπροσωπεί έναν ευρωπαϊσμό που μοιράζονται όσοι από εμάς κατανοούν πως η Δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να συνοδεύεται από εθνική κυριαρχία και κοινωνική Δικαιοσύνη, καταλήγει ο Ιγλέσιας.

Διαβάστε όλη τη λίστα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις