Σύντομη παρέμβαση θέλησε να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση για την επίμαχη διάταξη που αφορά ισοβίτες με αναπηρία.

«Η ρύθμιση δεν εισάγει απόλυση κρατουμένου, αλλά έναν διαφορετικό τρόπο έκτισης ποινής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κρατουμένου με αναπηρία» επανέλαβε ο κ. Παρασκευόπουλος και επισήμανε: «Σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται οποιοσδήποτε εξαγνισμός, ούτε μειώνεται η μομφή που έχει αποταθεί στους καταδικασθέντες από το δικαστήριο».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι εκφράζει τον βαθύ σεβασμό του προς τα θύματα της τρομοκρατίας σημειώνοντας: «Όλα τα θύματα από βίαιες πράξεις είναι άξια σεβασμού».


Σε όλες τις περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης, πλην όσων οφείλονται σε εγκλήματα ανθρωποκτονίας, θα μπορεί ο κρατούμενος που έχει εκτίσει πέντε χρόνια στη φυλακή και όχι 10, όπως αρχικά προβλεπόταν, να αποφυλακιστεί και να μπει σε κατ οίκον περιορισμό για το υπόλοιπο της ποινής του, ανακοίνωσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές Γ’ Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προχωρώντας έτσι σε διαχωρισμό των εγκλημάτων και δίνοντας την δυνατότητα σε ισοβίτες που δεν κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες, αλλά για άλλα αδικήματα, να κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις