“Η επίσκεψη του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πάντα είναι μία χαρά για την περιοχή, αλλά και όλον τον κόσμο, που επισκέπτεται. Το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η ελληνική Πολιτεία με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τιμά την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Σέρρες και οι σχέσεις που υπάρχουν με την ελληνική Πολιτεία είναι άρρηκτες και θα πάνε όλα καλά»”, είπε ο βουλευτής και υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο βουλευτής παρευρεθηκε σε επίσημο γεύμα, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί, έτσι ώστε στην περιουσία που υπάρχει, να μπορεί να γίνει η συνεκμετάλλευση της για να βοηθηθεί και η ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία, όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν“.

Επίσης πρόσθεσε πως “υπάρχει εκκλησιαστική επιτροπή η οποία αφορά προβλήματα ή θέματα τα οποία μπορεί να συζητήσει η Πολιτεία ή η εκκλησία αν θέλει να βάλει. Από κει και πέρα η ενεργοποίηση αυτής της επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα στην κατεύθυνση ότι όλα συζητιόνται με διάλογο και καλή διάθεση. Οι σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας είναι σε άριστο κλίμα” επεσήμανε.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν ο πρωθυπουργός της χώρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, ο Γιάννης Αμανατίδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και απάντησε ότι «είναι στο μελλοντικό σχεδιασμό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις