Έντονη κριτική σε περιφερειάρχες και δημάρχους που αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ ασκεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη από την θέση της ως επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”.

“Όσοι σήμερα διαρρηγνύουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους, απλά φανερώνουν την αδυναμία τους να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και να δράσουν ανάλογα. Είναι φανερό ότι, είναι κατώτεροι των περιστάσεων”, τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

“Θα περίμενε κανείς, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να αντιληφθούν τον αγώνα που δίνεται, για να σταθεί η χώρα με αξιοπρέπεια και να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Αντιθέτως, παρατηρείται το φαινόμενο να αντιδρούν εκείνοι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που επί πέντε χρόνια υπέμεναν σχεδόν αμίλητοι την οικονομική αφαίμαξη των ΟΤΑ, με μείωση κατά 60% των πόρων και την κατάργηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ως συνειδητή μνημονιακή επιλογή και όχι ως προσωρινή ανάγκη”.

“Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα κινδυνολογίας για τα οικονομικά των ΟΤΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά είναι ασφαλή”, καταλήγει η ανακοίνωση.