Θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όλοι οι Δήμοι της χώρας, εκτός από τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προβεί στη συμβολική αυτή ενέργεια, διαμαρτυρόμενη, τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης που προβλέπεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκείνη την ώρα θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για το λόγο αυτό, το ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, στις 11.30 το πρωί, προκειμένου να επιδώσουν στο προεδρείο του Κοινοβουλίου και στους πολιτικούς αρχηγούς το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν έξω από τα Δημαρχεία, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα παρευρεθεί στις 6.30 το απόγευμα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ο πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης θα παρουσιάσει τις θέσεις της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει το αίτημά της για συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, προκειμένου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, να τον ενημερωθεί «με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης».