Ακόμη δύο απόπειρες αυτοκτονίας, 15χρονου και 22χρονης, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της on line διαδικασίας CYBER ALERT.

Στην πρώτη περίπτωση
, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε, μέσω της CYBER ALERT, το απόγευμα της 24ης Απριλίου, ότι 22χρονη εκδήλωσε σε οικείο της πρόσωπο, την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει με τη χρήση χαπιών και ναρκωτικών ουσιών.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής της 22χρονης, ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Η κοπέλα εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της 24ης Απριλίου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από διαχειριστή ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άγνωστος χρήσης του συγκεκριμένου δικτύου, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε άμεσα, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και σημεία διασύνδεσης του χρήστη, ο οποίος ήταν 15 ετών, με το προφίλ του.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, ο ανήλικος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά του 15χρονου σε δημόσιο νοσοκομείο για την παροχή ψυχιατρικής φροντίδας.

Και για τις δύο περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις