Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας και αλληλέγγυους, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία στην ακαδημαϊκή ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η διοίκηση του ΑΠΘ η συγκεκριμένη ομάδα, με πρόφαση την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ, έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, εμποδίζοντας την ανοιχτή συζήτηση για τα πλέον κρίσιμα θέματα λειτουργίας του ΑΠΘ.

Σημαντικές δυσκολίες εντοπίζονται και στην ομαλή λειτουργία την Συγκλήτου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ Θόδωρος Λαόπουλος, πρόθεση των πρυτανικών αρχών είναι η συνεδρίαση της Συγκλήτου να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και να μην μεταφερθεί σε άλλο κτίριο από την Πρυτανεία, προκειμένου να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα του νέου νομικού πλαισίου των ΑΕΙ και της οικονομικής διαχείρισης των πόρων μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ομάδας που πραγματοποιεί την κατάληψη, δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να “αφήσουν” το κτίριο διοίκησης πριν από την Παρασκευή.

Στο μεταξύ προγραμματισμένη ήταν για την Πέμπτη στις 14:00, διακοπή ρεύματος στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, η οποία και θα διαρκούσε έως την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών.

Από τη διακοπή ρεύματος θα επηρεάζονταν άμεσα οι ακόλουθες υπηρεσίες:Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΑΠΘ – ipac.lib.auth.gr.Η ενοποιημένη αναζήτηση search.lib.auth.gr θα λειτουργεί κανονικά, αλλά δε θα φαίνονται πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των βιβλίων (Δανεισμένο, Στη Βιβλιοθήκη, κ.ά.) Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα Βιβλιοθήκης (Horizon).


Δε θα είναι δυνατοί οι δανεισμοί και οι επιστροφές βιβλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις